min eftermiddag

Listening to this..

Reading this...
Oroliga drömmar - Edith Södergran
Fjärran från lyckan ligger jag på en ö i havet och sover.
Dimmorna stiga och fly och vindarna växla,
jag drömmer oroliga drömmar om krig och stora fester
och att min älskade står på ett skepp och ser
hur svalorna flyga och känner ingen längtan!
Det är något tungt i hans inre som icke kan röra sig,
han ser skeppet glida in i den ovilliga framtiden,
den skarpa kölen skär in i det motsträviga ödet,
vingar bära honom in i det land, där allt vad han gör är förgäves,
i de tomma och fåfänga dagarnas land långt borta från ödet...

Drinking this...



Having fun....

hahaha hittade en text i min kalender från den 19/4

Jag brukade älska att åka tåg. Inte nu längre. Det gör mig på skitdåligt humör. Jag sitter och irriterar mig på alla puckon som också åker tåg. Jag undrar om vi är från samma planet, den fliniga tonårskillen och jag. Han som tagit upp 3 säten från Göteborg till Lerum medan 10 pers fått stå. Han sitter och tittar på dom som står med en nöjd blick. Han observerar de skumpande människorna och göttar ner sig lite goare i sätet. Förlåt säterna. Han förstår inte vad som passar sig. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att bara titta på en sådan människa. Inte just för hur han beter sig på tåget, nej, jag tänker på hur den här människan beter sig i andra lägen? Vad tror ni?
Jag tippar på exakt likadant, alltså utan respekt gentemot andra människor. Det är det som stör mig. Det är den värsta sorten.
I vilket fall, jag tänkte säga att det kanske passar sig att flytta din väska nu, eller behöver du och din väska tre säten?
Men hade jag nu gjort detta så hade säkert ingen satt sig ner ändå. De hade förmodligen tyckt att det blev en för pinsam situation, folk som tittar osv. Nej jag står. Det är ju inte långt kvar tills jag ska av. Någon uppskattning hade jag förmodligen inte fått heller. Suck, jag tänker inte ställa till med någon scen i onödan.
Detta får mig att längta till Spanien. Jag kan se framför mig hur mysigt det kommer att vara att åka tåg där. Folk kommer skratta, hälsa, småprata och ha det gött. Man kommer få öppna fönstret om det är 100C° på tåget, det får man inte här. Jag öppnade fönstret för en stund sen, 10sek senare kom det fram en kvinna från andra sidan vagnen.
- DU!! Vi har faktiskt en bebis här!! Kan du stänga???
Sen fick jag den där mammablicken ni vet, hon riktigt borrade in ögonen i mig. Det kändes precis som jag hade tagit ett bloss på en cigg och blåst ut rakt i ansiktet på bebisen.
Jag hade öppnat fönstret på ett svettigt tåg.

Herregud.
Puss

ÅH!

Hade precis stängt ner WordDoc och tänkte ge upp tentan för idag. Satte på go musik, ringde Gabbi. Taggat med lite vin på stan. Skulle det bli. Kände mig lite konstig, tung i huvudet, kallsvettig men trodde det var för stress-tentan och typ en liter cola zero som jag hällt i mig (dricker nästan aldrig koffein). Jag fick ett infall och tog tempen bara för att. Varför gjorde jag det. 38.0....sluta nu!

Blir o lägga sig i soffan istället, väldigt roligt när man har varit hemma och suttit stilla hela dagen =( Fan jag vill ha kul! Jag vill alltid ha kul.. Jag behöver ha kul på något sätt varje dag för att vara lycklig. Så krävande är jag. En dag utan skratt är en dag för mycket! Så de så, ni som inte har feber ha lite kul åt mig också. Å passa på nu för sjutton!
Kulkulkulkulkulkul hur var de nu det där om att inte använda samma ord för mycket? Det har jag glömt. Kul. Väldigt kul. Kul hörrödu. Ja det var kul. Ha kul. Man kan ha kul även om man är hemma. Inte om man är själv.
Eller?
Någon som vet om det finns onlinesushi??
Det hade varit kul. Lite rå fisk. Kul.

Jag är kass

Vilken upplyftande rubrik, fantastiskt. Jag pluggar och pluggar men får ingenting gjort, någon som känner igen sig eller är det bara jag? Jag läser och läser men när jag väl ska börja skriva, ja då sitter tummen som fastgjuten ni vet var......! Jag har dålig karaktär. Jag tycker att det är roligt att börja med nya saker men när det kommer till att fullfölja då brister jag. Vet ni vad jag gör nu? Jag äter en Riesenkola, ja det gör jag. Dålig karaktär. Jag äter den för att jag är trött, sur och lurar mig själv att tro att jag inte kan skriva på min tenta utan att få i mig lite socker. Det är ju sorgligt. Svaga människa!
Jag älskar den här bloggen. Jag skriver några nedvärderande meningar om mig själv och VIPS så mår jag så mycket bättre. Jag känner det, tummen börjar lossna. Riesenkolan kan dra åt helvete!
Kram

The Red Riding Hood

Har precis sett The Red Riding Hood! Älskade den!! David tyckte den va kass men den var skitbra!! Se den=)

Påskafton i Lövekulle


hemma..

Lite bloggproblem=( Det går inte att blogga från blogg.se på min iPad då dom inte har någon bloggapp än.. så surt=( Känner inte för att byta blogg igen men kommer förmodligen behöva göra det ändå. Så inom kort kommer jag nog börja blogga på worldpress istället. I let you know.

Ikväll är jag hemma.. jag sitter i soffan invirad i en filt och kollar på film (die hard 4.0), SJÄLV, fattar ni????? Alla andra är ute på skärtorsdagröj förutom jag. Så känns det. Nä jag har ingen lust alls idag. Jag har haft en SÅN dag idag. En jobbig dag. Jag tog 11ans spårvagn till Saltholmen, satte mig på en brygga i solen, tittade ut över havet och bara andades. Jag andades i en timma ungefär sen kändes det lite bättre.
Hörs sen... för spännande i filmen....

22år

Jag älskar att fylla år! Tack för en grym födelsedag alla inblandade=) Firade från kl 08.30 -03.00. Lite lagom sådär;)
Jag är nu mera en lycklig ägarinna till en vit iPad2... mitt nya liv har börjat=) Tack älskling!
Fick superfina presenter från allihopa i familjen, släkten m.m. TACK!!=)
och 3 fina klänningar som jag inte hittar någon bild på=) Får visa bilder när jag har på mig dom istället=)
Hörs imån!

"viker tvätt"

Feel the flow. Vi har antika kristallkronor i alla rum, även i sovrummet. Gilla.

Recept till Anette, Mormor och Malin

VÄRMANDE FISKSOPPA

4 portioner
1 stor purjolök (ca 300g)
1 fänkål (300g)
4 potatisar
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
3 fiskbuljongtärningar (jag använder fond istället)
2 dl mellangrädde (jag tar mini)
400g Torsk (jag använde Sej)
5msk färskpressad citronsaft (1-2 citroner)
olivolja
salt + peppar
GÖR SÅ HÄR

1. Skölj och skär purjolöken i bitar (spara det gröna till garneringen)
Ansa fänkålen och skala potatisen. Tärna dem grovt. Skala och finhacka vitlöken. Stek alltihop i 1msk olja i en gryta ca 5min.
2. Tillsätt vatten, buljongtärningarna (eller fond) och grädde. Låt soppan puttra under lock i 10min.
3. Skär fisken i bitar om 3-4cm och tillsätt till soppan. Pressa och tillsätt citronsaften. Låt soppan sjuda i 5min.
4. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Finstrimla den sparade purjolöken och strö över soppan och servera.
Till soppan serverade jag även:



16/4-11

Hela livet var ett disco och här sitter jag och kollar på kanal 2, ett program om fjällrävar tror jag. Det är lite diffust för det är gäss och sälar med i bilden titt som tätt. Jag har tagit fram mitt största vinglas och fyllt det till toppen (med cola zero och ett helt paket is) Jag sitter här och njuter, ska snart slå på en film som jag lånade med hem gratis från Sportlife igår. På Sportlife Almedal får alla som har träningskort hyra med sig filmer hem när man vill, sjukt bra tycker jag! Man får ha filmerna hemma i två dagar, lämnar man inte tillbaka dom då så kostar det 100kr. SKITBRA! Håller man sig borta från gymmet så får man pröjsa helt enkelt.

Oj nu är det en liten gåsunge som kämpar för sitt liv här, det är för strömt i vattnet.
I morgon blir det lite kalas med släkt och familj här hemma, jag fyller 22 år. Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt trevligt att fylla år vilket betyder att jag fortfarande är ung. Ja det är jag, vad härligt. Ska planera någon rolig fest framöver, har inte blivit att jag har tagit tag i det än bara. Man måste ju passa på när man har något att fira. Lutar åt spritluckan i morgon kväll, det får bli förfesten till vad som komma skall. Klart jag ska dit.
Ojoj nu lyckades lilla pippin ta sig upp på land, det var ju skönt.

4 km... nu blir det tv-soffan

Nej det blev fult ta ett till..
försöker mig på en pose......herregud... ett till..
fy ett till..
Äh va fan!
Vill utbringa ett stort tack till Hälsostudion för denna fina jacka som jag fick för att jag tränade där i 3 veckor... härligt att slippa frysa under mina joggingturer. Jag gör gärna reklam för er men tränar ju nu mera på Sportlife<3

Jag vet att ni också tänker det...=)

Människor på bussar, tåg och spårvagnar ibland alltså. Dom knör sig före. Ni vet när man står och väntar på att få kliva på. Man har stått och frusit längst fram med en liten kö bakom sig i typ fem minuter. Man är rätt nöjd med den platsen liksom. Tror ni inte att så fort dörrarna öppnas kommer det någon mobilpratandes sniken jävel och knör sig på före alla andra. Dom som är på bussen hinner inte ens kliva av för en "denna" redan slagit sig ner på en sittplats.
< br />
Men det finns en sak som är ännu värre. Ni vet dom där kvinnorna i 35-års åldern som alltid tar upp två sittplatser för att dom måste ha handväskan på det ena sätet. Eller dom där fliniga, flottiga tonårskillarna som nonchalant slänger upp sin sketna träningsväska bredvid sig. Visst så länge det finns sittplatser, fine. Men när det står folk i gångarna för att det är fullt överallt. Man sneglar irriterat på handväskan, vidare på kvinnan, men man säger ingenting. Inte jag heller.
Nästa gång ska jag gå fram och fråga om personen i fråga bokat två biljetter, en till sig själv och en till sin minimalistiska, fula väska. Fattar "hon" inte poängen då så ska jag sätta mig på väskan. Ja det ska jag göra. Skönt. Längtar nästan. =)
Hur fin låt?? dör.

Lite små rosa och svarta tankar på Alingsåspendeln

Vissa dagar är som små rosa blommor. Andra som ett svart hav.
Antingen är allt så där lyckligt, bubbligt rosa eller så kämpar man med sitt sista lilla segel för att inte kapsejsa.
För att slippa omslutas av det där svarta. Kalla.
Då och då springer man på en solig sommaräng. Barfota. Där finns inget svart hav.
Bara små rosa blommor.



Emilie



Godnatt

Gud vad det är underbart med fint väder! Älskar alla uteserveringar på Avenyn, Kungstorget, Linnè m.m. Satt och hade det gött på Baksidans uteservering vid lunch i en tunn tröja och solglasögon och det var hur gött som helst.
Jaha då har man sökt två program på GU och en Ky-utbildning precis. Webbredaktör, Fastighetsmäklare och Resekonsult/Evenemangsbokare. Märks att jag är säker på vad jag vill jobba med va? haha kaos.
Det får bli som det blir.
Dagens händelse som gör mig galen: Franskt förbud mot heltäckande slöja????? Vad i helvete är det för lag? Hur kan det vara möjligt att en sådan lag går igenom? Snälla kan någon förklara det för mig?? Enligt mig är det ren IDOTI och jag är glad att jag bor i Sverige och hoppas att det aldrig kommer komma en lag hit som bestämmer vad folk får ha på sig och inte.
Tycker denna låten är fin, hon gjorde den för att hedra offren i Japan.
Godnatt nu ska jag somna till Glamourama.

Dead meat

Monsterutgång... mår som jag förtjänar idag kan man säga..haha vet inte hur jag ska orka ta mig till Alingsås och vara KATTVAKT.....klarar inte katter sig själva??
Vi startade 19:00. Jag fixade fisksoppa med Sej, fänkål, mandelpotatis och ört creme fraiche. Nice!
Strawberry daiquiri=)
Bowling.. det ser ut som jag vann men jag kom sist haha.
Kristin=)
Det vore ju onödigt att ha tråkigt=)
Enough!!! Huvudet bonkar!

MONSTERUTGÅNG IKVÄLL

Yesterday, jag började dagen med ca en timmas powerwalk och medan jag gick kände jag hur jag började må så jävla illa. Kände mig typ som bakfull, vilket jag gör i stort sett varenda fredag, trots att jag inte druckit en droppe alkohol dagen innan. Nej, "bakfyllekänslan" kommer från mina tabletter som jag tar varje torsdagkväll, är så himla trött på det. Efter powerwalken mådde jag så dåligt och var typ surast i världen. Jag åt lite mjölk med musli och sen sov jag HELA DAGEN med träningskläderna på och dubbla duntäcken. Totalt kasst.
Nu börjar filmen Nacho libre på 4:an... muppfilm...
I vilket fall.. släpade mig tillslut upp ur sängen, duschade, fick i mig lite mat och sen bar det av till Malin för att fira hennes födelsedag. Kvällen var supertrevlig med vänner, bål, kycklingsallad och charader (så himla roligt).
Födelsedags-pinglan!
Charader!
två pinglor till!
David och jag.
Ikväll blir der galen Monsterutgång som startar på Starbowling kl 21:00. Det ska bowlas, ridas tjur, drickas X antal drinkar, ALLA ska dit...höhö. Nä men sjukt mycket roliga människor som jag inte träffat på länge, kommer bli NICE!!! Efter Starbowling drar vi oss mot avenyn...jag kommer garanterat vara en av dom som går hem sist, dansadansadansa, skrattaskrattaskratta tills det blir morgon.
Tjuren och jag brukar vara ett rätt bra team så Watch out!!!!

??

Vad händer Göteborg??? Hjälper vi inte människor som har det svårt längre??

 Varje dag den senaste veckan när jag har åkt buss in till stan så har jag suttit bredvid eller gått förbi människor som uppenbarligen inte klarar att ta hand om sig själva. Dom har smutsiga kläder, luktar på 50 meters avstånd = att dom aldrig duschar och ser så vilsna ut m.m Dom flesta är ensamma gubbar..Jag stod bredvid en äldre herre i busskuren igår kväll, han såg helt normal ut vid en första anblick, som någons pappa, med rock, glasögon och en krycka i ena handen. Det var bara det att ju närmare jag kom märkte jag att den här mannen inte mådde bra alls. Han frustade, haltade och han hade som ett lager fett och smuts i hela ansiktet och stanken som träffade mig var olidlig. Helt fruktansvärd, och det var han som lucktade. 

Jag märkte att folk började flytta på sig och gå ut från busskuren trots att det regnade, men jag kunde inte med. Han tittade på mig och våra blickar möttes, det var dom ledsnaste ögonen jag har sett i hela mitt liv. Kryckan skakade lite grann och det var som att han viskade " jag orkar inte längre".

Alltså Vad gör vi för människor i den här situationen, som uppenbarligen inte klarar av att ta hand om sig själva? INGENTING verkar det som. Jag blir galen.. måste läsa på lite om detta.. så många som jag har sett på den senaste tiden har jag aldrig varit med om i hela mitt liv..


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0