oldie

Ett gammalt inlägg från min förra blogg... haha..... känns inte som att jag har förändrats så mycket på 2 år.

ASFÖRKYLD, LINGONVECKA, LEDVÄRK, KONSTIGA DRÖMMAR..... NÅGOT MER?

I natt drömde jag att jag var och badade  och drev runt på gatorna i typ Thailand (?). Där har jag aldrig varit men det verkar helt ok. Sen ändrade sig drömmen och jag vaknade ca 20 gånger i natt och trodde att jag hade kissat ner mig. För var jag än var i drömmen så skulle jag kissa, fick se många fina toaletter, och FULA. Kommer ihåg ett jättelyxigt hotellbadrum med guldspegel, iofs typ från 1800 talet men man visste att det var lyxigt lixom. Jag öppnade det blancka porslinslocket och hör på detta.... på ringen låg en miljard svarta lockiga små hår, så j*vla äckligt. Och jag fick se i närbild hur jag stod och torkade bort alla hår med en liten pappersbit. Jag måste fasen ha varit kissenödig i natt alltså... Vilken mysig dröm!

 

 

 

 

 

 


Nobody puts baby in a corner

Skitdålig bild jag vet.. MEN ser ni vad jag försöker visa?
Jag gör det knappt själv...
Jo men här bakom gardinen är den ju, min älskade baby. David har städat och flyttat min Ipad från en stoltserande huvuplats i vardagsrummet till fönsterbrädan, BAKOM GARDINEN I SOVRUMMET.
Jag slingrar ut i vardagsrummet som en giftorm och TITTA DÄR....
ett töntigt litet "mac ställ" som gör att Davids bärbara dator kan stå rakt upp står på Babys plats. Jag tror inte att det är sant.
Nobody puts MY baby in a corner.

Movies!

Smög mig iväg till videomix och hyrde några filmer...

Sjukt nöjd med mina lilla samling!! Nu ska jag äta "lunch"... jag vet väldigt sent men åt inte frukost för en klockan 12:30 och har inte direkt någon matlust.
Sen när David kommer hem ska vi äta tacos för det har jag bestämt. Även om jag inte känner någon smak så är det mysigt att kolla på film och pilla med lite tacos....
Hörs sen!

Vad tror ni????

Hej från sängen!

Den jäkla förkylningen som jag har gått med i en månad visade sig vara lunginflammation. På något sätt så blev jag så himla trött när jag hörde det. Det är märkligt hur människokroppen fungerar, när jag trodde att jag bara hade en förkylning (även om jag mådde skit) så var jag i skolan, träffade vänner, festade osv. I början tränade jag till och med. Men nu när jag fick vet att det var lunginflammation så blev jag bara så himla trött och då menar jag kroppsligt. När jag kom hem från vårdcentralen tog jag "pencillinet" som jag fick med mig hem och bäddade ner mig i sängen och här har jag legat sen dess. Känns som den senaste veckan har varit en enda stor bubbla och jag är helt slut. Spydde även upp all frukost (och penicilin?) ca 30 minuter efter att jag svalt "pencillinet". Vet inte varför men känns som det kan ha att göra med att jag tog mina andra methrotexatmediciner innan jag gick och la mig igår och kanske blev för mycket för min lilla kropp med dessa också, vet ej. I kroppen ville dom inte vara iallafall. Får testa med nya tabletter i morgon igen.
I vilket fall så har jag haft tid att fundera lite idag och började tänka lite på det här med att vara sjuk...

Tänkte på om jag har mått skit under hela förkylningen men förnekat det eftersom jag trott att jag bara hade en förkylning och då får man faktiskt bita ihop (tycker jag). Eller är det så att jag varit slut hela tiden och nu när jag fick en diagnos som är värre än en förkylning tillåter jag mig själv att må dåligt och vila(?).
Och sen så tänker jag på människor som får allvarliga, fruktansvärda diagnoser som t.ex. elakartad cancer eller ett besked om hur lång tid man har kvar att leva. Om dessa människor inte har mått så dåligt innan dom fick beskedet kommer de nu må mycket sämre kroppsligt bara för att hjärnan nu vet om att dom är sjuka????
Alltså om man vänder på det, skulle människor som har en sjukdom utan diagnos leva längre om dom aldrig fick någon diagnos??
Har sätt något program om detta och tycker att det är mycket intressant, jag tror nämligen på detta, så längre hjärnan inte vet om att kroppen är sjuk, eller så länge man lurar hjärnan att man är frisk så fungerar det just på det viset också. Men sen när man får en diagnos och får veta att man är sjuk så går det väldigt snabbt för kroppen att bli svag.
Nu tänker jag mest på människor som inte känt av sin sjukdom i så stor grad då förståss.
Vad tror ni?????
Hjälp! Jag ska vara hemma och vila minst en vecka och är redan uttråkad och RASTLÖS. What to do????

Tre låtar från min Ipod

Har precis varit på bio med David och Jennifer, vi såg Jägarna 2, den var riktigt bra faktiskt!

18/9-11

Tittade precis på en dokumentär om Dawit Isaak. Inte ett livstecken på flera år och dom enda nya uppgifterna om Dawit Isaak kommer från en såkallad fångvaktare som berättar att han hålls fångad under fruktansvärda omständigheter och att ingen kommit levande ifrån fängelset han befinner sig på. Ingen vet säkert om fångvaktaren talar sanning eller inte. Inget vet heller säkert om han är i livet. Jag som många andra blir otroligt påverkad av detta, det värker i hjärtat när jag sitter och lyssnar på Dawit Isaaks familj som berättar hans livshistoria - fram till nu-



Sen tänker jag på allt annat hemskt och jävligt som händer i världen. Så många hemska livsöden som finns över allt där ute. Allt från litet till stort men ack så tragiskt. Människor som blivit utsatta för tortyr, misshandel, fattigdom, sjukdom, mobbning, manipulation, svek, rasism och människor som lever utan rätten att tala. Listan slutar aldrig. Det är svält och brist på jordens resurser, naturkatastrofer, kärnkraft och oljeläckage, det är krig, terroristdåd, ensamma galningar som skjuter ungdomar, barnövergrepp och listan tar aldrig slut.

Hjärtat värker och jag känner ett starkt engagemang.
Sen drabbar det mig, den där känslan av hopplöshet. Den infinner sig snabbt och desto mer jag tänker på det blir allt bara övermäktigt.
Pondusen försvinner och allt känns liksom bara.....
ja, totalt hopplöst.

Är det bara jag som tycker Marcus Birro är snygg??????

Ja David du är snyggare!

Brödig pannkaka and eggs from hell..

Detta är en vanlig lördag i mitt liv.
Jag vaknar av att David står bredvid soffan och frågar varför jag aldrig kom in och la mig i sängen i natt. Med grusiga ögon tittar jag upp, oj, jag måste ha somnat. Lamporna lyser fortfarande, jag har mysbyxor och tröja på mig, lite mascara kvar och håret i en knut på huvudet. Det knövliga duntäcket som jag bar ut ur sovrummet kvällen innan ligger nerknuffat vid fötterna. Jag lyfter huvudet några centimeter till och ser datorn som fortfarande står på några centimeter från huvudet. Klockan är 07:30 och jag har sovit som en gris i cirka fem timmar.
David tycker att det kanske är dags att lägga sig och sova i sovrummet istället, han ger mig en snabb puss för att sen rusa iväg för att döma handboll. Jag är fortfarande alldeles för nyvaken så jag vet inte ens vart han ska, men jag vet att han ska komma hem klockan 16:00, bra för vi ska åka iväg hemifrån klockan 18.
Jag lägger mig i sängen. Med datorn. Fan. Känns lite hårt under kudden, ojdå där låg min bok som jag läste i torsdagskväll tills jag somnade. Suck.
Kikar lite på daton medan jag ligger och tänker på att vi har alldeles för många ägg i kylen. Shit dom kommer ju bli gamla, vad ska jag göra. Jag vet, pannkakor.
Klockan är 09:30 när jag sliter upp kylen och beskådar våra alldeles för många ägg. Blir äckelmagad när jag tänker på att vi eventuellt kommer äta omelett till middag inom en snar framtid på grund utav detta.
Börjar blanda pannkakssmet, tjoffar i lite hit och lite dit, hur va det nu, lika många ägg som deciliter mjöl och dubbelt så mycket mjölk, hm måste springa och kolla på google. Slänger i lite salt och lite socker också. Börjar elvispa min stora smet. Kommer på att vi inte har någon sylt hemma och att jag inte vet vad jag ska göra med en massa pannkakor klockan 10.00 på morgonen. Lika bra att fräsa på lite finhackad bacon och göra ungspankaka som David kan ha till lunch i skolan istället. Vi har ju rårörda lingon. Perfekt.
Tittar i kylen igen, fan jag tinade ju kyckling till igår men jag var ensam hemma så vi lagade aldrig någon middag. Jag måste steka upp kyklingsh*lvetet också annars blir den dålig. Slänger på lite vitpeppar och curry-krydda.
När klockan är 10:15 står jag i köket med en stor färdig ungspankaka som ser lite brödig ut plus en stekpanna med stekta kycklingfileér. Jag tänker att detta är inte normalt men skitsamma. Jag plastar in allt och ställer det i kylen, käkar två knäckemackor och dimper ner i sängen igen. Med Datorn.
The Hills season 4 maraton (började kolla från säsong 1 i S.S).
Klockan 12.00 får det vara nog, hoppar in i duschen och tvättar, inpackar håret osv. Lyssnar på min halft galna granne genom väggen. När jag nästan tappar hennes röst för en stund springer jag till köket och hämtar ett glas och trycker mot badrumsväggen för att höra bättre. Det är sant. Jag står naken i badkaret med ett glas tryckt mellan örat och väggen.  Hör nu ännu sämre och ställer glaset åt sidan, är det inte så man gör? Eller hmm vad har jag sett det någonstans, får en känsla av att det kan ha varit något banprogram eller liknande....god. Like oh my god.
Anledningen till varför jag står och tjuvlyssnar på min granne är att jag är rädd för att hon skall få ett psykbryt på den 2åriga pojken som bor där inne.
Sedan spektaklet i badrummet så har jag pluggat och läst på om hur man skapar en perfekt såkallad Persona, intressant och fastnade alldeles för länge på en engelsk webbsida om detta.
Tiden går fort och jag har inte målat naglarna än, jag har inte torkat håret, men jag har valt ut kläderna som jag skall ha på mig ikväll. Ikväll ska vi nämligen till Kungälv och fira min underbara vän Sophie Storm som fyllde år igår.
Om 30 min kommer Ludde, Davids bror, hit och skall klippa sig, han har med sig en Iphone till David och en router till oss.
Efter klippningen skall jag göra mig fin och sen iväg på en bussfärd på ca 1h. Känner på mig att det kommer bli en grym kväll ikväll, som alltid med mina vänner!!
Oj nu kom Ludde, Hejdåå!

Lite tankar en fredagskväll

Här sitter man ensam hemma en fredagkväll och känner sig snorig och jävlig. Idol + fredags-film på 5an, choklad och cola på bordet, myströjan på och fötterna i högläge.
Utanför fönstret däremot där är det röj, grannen mitt emot har fest! Antingen är det FF eller så är det "förstalägenhetenteenagefest". Det är moppar på högvarv och det spelas teckno/trance så det står härliga till. Det sjungs visor, gruffas, röks och skriks, det kommer nytt folk gående längs gatan hela tiden och porten mitt emot går varm. Grannkäringarna vet väl inte vad dom skall ta vägen just nu. Jag har till och med släckt ner i vardagsrummet gläntat på gardinen och tjuvkikat på detta spektakel. Dom har det gött där ute, roligt för dom.
Men här sitter alltså jag i soffan, ensam, med näs-sprayet som enda sällskap.
Jag har gläntat på gardinen.
I morgon ska jag gå ut, sjuk eller inte!

RSS 2.0