=) långt hår jag har fått va??


Kramar till er

Hej vänner! Dåligt bloggande från min sida! Jag vet men jag har för roligt hela tiden=) Idag är det dock lite sådär, är megaförkyld o lock i öronen.. då blir man en liten bebis o saknar sin familj och vänner där hemma. Men annars så hr jag det så sjukt bra så det går inte att beskriva. Att flytta till ett annat land i några månader är än så länge det bästa jag gjort i hela mitt liv. Alla är människor är så öppna, fantastiska och härliga. Det är som en helt annan värld, alla är här av i stort sett samma orsak, komma iväg, lära sig spanska, ha en underbar sommar och lära känna nya människor. Och det är precis det vi gör. Helt fantastiskt. Om två dagar har det gott en månad sen vi kom hit och jag känner mig som hemma=) Hittar i hela innerstan, känner mig trygg när jag är ute o strosar på egen hand. Jag tjingsar på personalen i olika affärer och på restauranger för att vi känner igen varandra. Vi småpratar lite när jag ska betala, som hur är läget idag? Några roliga planer? Hur går det med spanskan och så vidare. Idag berömde jag min favoritkassörska för att jag såg att hon var nyfärgad i håret och hon sken upp som en sol=) Det som är annorlunda här emot hemma är att det är en stad full av liv, och då menar jag alla dagar, hela tiden. Inte att det behöver vara vrålfest varje dag, utan människor är ute, dom äter middag tillsammans, dom skrattar, umgås och tar några glas vin. Det spelar ingen roll om det är söndag, måndag eller regn. Man är ute, så e det bara! =)

Lite allt möjligt

Powerwalk till gymmet! = VARMT!=)
David har lärt sig laga världens godaste patatas de tortillas.. kolla vilken fin omellet, som värsta kocken;)
Göttgött, gymmet ligger längst ut på udden...=)
Alex födelsedag=) Fiesta para mi apartamento.
Johan och Moa är på besök=)=) Detta var i hmmm lördags tror jag=)
Och här kommer lite bilder från i torsdags SAN JUAN... (lite allt möjligt som sagt)... Alex och CJ från Lund.
Bocadillos, Chips, Sangeria, Vodka Lime, Vino tinto, Vino blanco, Cervezas m.m Vi betalade 8€ så fick man äta och dricka hur mycket man ville hmm.. det tog lixom aldrig slut så när vi skulle lämna stranden fick vi lämna kvar massor :P
Otroligt vackert, vi lekte lekar på stranden i sonedgången.
Det betyder tur att hoppa över elden. Tydligen så firar dom San Juan för att alla ungdomar tar studenten den dagen och man gör upp dessa små eldar för att bränna alla sina skolböcker.. hehe kul tycker jag=) Men nu vet vi ju inte om jag har förstått det hela rätt.......hehe ajuste sen skulle man klättra upp i träd och ta av barken, det betydde evig lycka.. barken är helt avskalad ända hit upp.. kolla här..
asdålig bild men ändå=)
tjoho
la playa.. lördag och söndag var det ca 38 grader i skuggan.. helt sjukt, men vi låg på den blåsiga surfstranden och då var det gött.. om man badade hela tiden=)=)
Igår låg jag och Moa på stranden och hade det gött.. typ vid 18:30.. johan och David hade precis hyrt två surfingbrädor och stuckit ut i vattnet när vi märkte att alla på hela stranden reste sig upp, tog sina grejer o sprang där i från. Jag och Moa fattade ingenting.. visst att solen hade gått i moln lite men vadå, Chickens. Hmmm typ en kvart senare blåste det upp till sandstorm som piskade hela huden och ögonen.. vi fick springa iväg från stranden.. och sen sitta o vänta på johan och david i typ 50 minuter i storm... (dom hade det hur gött som helst i vattnet) Sen när dom var klara började det åska sjukt mycket och blixtar slog ner överallt........läskigt..........=)
det syns inte så bra men de va lite kaos...
måste kila, vi ska ut och jaga hotell.... kramkram

SAN JUAN

Sorry men de blir inga bilder idag... maste ta med min egna dator till skolan i morgon for att det ska fungera. Idag firar vi San Juan.. kommer bli grymt...=) Vi har betalat 8 euro var sa vi  far bocadillios och gratis dricka vin, ol, drinkar m.m pa stranden. Vi ar val ca 50pers, och alla ska ta med sig nagonting som man kan branna...elda upp.. da det kommer vara en megastor eld mitt pa stranden. man ska tydligen hoppa over det man ska branna och sjunga massa grejer.. haha far se vad som hander, men det blir nog skoj=) Snart ska vi till gymmet, fjarde dagen i rad;) Men forsta ska vi kaka lunch med moa o johan.. ska kopa fisk pa vagen hem=)

hors iman!! kramkram

Siesta

Fungerar inte att ladda upp bilder idag=( Mitt memoriecard bara hanger sig hela tiden.. eller det ar nog den har rotna datan pa skolan som ar problemet. Igar fyllde Alex som vi delar lagenhet med 21 ar sa vi firade honom pa morgonen med presenter o sang.. sen blev det fodeledagsfest alabama....lite trott idag.. men ar i skolan o pluggar flitigt, saklart!!=)

Ikvall kommer Moa och Johan hit.. dom kommer fran Barcelona och ska stanna har i nagra dagar..kul=) I morgon ar det nagon stor dag har.. kommer inte ihag vad dom firar men haha... typ som att vi firar midsommar tror jag, men har samlas alla pa stranden med stora bonfires (eldar) och grillar o musik o dans o jag vet inte allt.. blir nog riktigt skoj! Ikvall blir det lugnt och jag ska tillbaka till lagenheten nu for en harlig siesta. Det regnar idag sa jag kan stanna inne utan daligt samvete..=) Laser en superbra bok just nu som handlar om inbordeskriget i nigeria... mellan biafra (igbo) och niegranerna.. sa spannande sa jag bara laser hela tiden istallet for att sova. Men men... home sweet home (fuentarrabia 13 en el centro) Blir nog lite calamares till lunch....



PUSS, ska forsoka ladda upp bilder i morgon!

Sitter och väntar på en ceasarsallad.... inte nu längre

I det gula huset i mitten bor vi=) Dom tre franska balkongerna utan blommor på (på andra våning) är våra=)
Ser helt ok ut va?
TORSDAG
I torsdags var vi på en supergod fiskrestaurang med det här gänget=) Vi åt grillad Tonfisk och Marulk, fy fasen vad gott det va.
Vi två efter lite rödvin.
Lite svettiga partybilder... klockan 04.00... hehe
LÖRDAG
Lite mer seriöst.. i lördags besteg vi "berget" upp till detta monument.
Ok, jättedålig bild jag vet men ni ser åtminstonde att det sticker upp en stor grej på mitten. Det är Jesus. Vägen upp var superfin och det var även ett fängelse (såg ut som en gammal borg)  på toppen där man kunde gå in i
de gamla fängelsecellerna. Fångarnas namn fanns fortfarande inristade i väggarna, spännande, i love it.
On our way up... i min nya kavaj!
Utsikten var helt ok!
Ett litet snedsteg och allt kan vara försent.. eller vad säger man??=)
David vet hur man posar... for sure!=)
Vi leker i borgen... att det är vårat fort.... hej kapten, fiender i sikte...
Jag sitter och njuter av livet. Även om det likaväl kunde varit vem som helst i Corallfärgad kavaj..
Mysigt
I lördags så var det mördarvågor.. dom flög ända upp på gatan.. men de va kul de med.
Fick HAVET BRUSAR OCH VÅGORNA SVALLAR feeling, och blev nästan sugen på att spela in en liten video hahaha....
Vi var på en mysig restaurang och åt pinxos. Alla äter pinxos här, det är typ som tapas och man äter dom ståendes i baren. Och alla dricker vin till detta, till frukost, lunch, middag. Galna Spanjorer. Vin på lunchen och sen tillbaka till jobbet.. eller lite siesta först, mañana mañana!
Pinxos!
IDAG, hur bra väder som helst! Playan hela dagen..=)
Tidvattnet har varit helt galet denna veckan.. tydligen på grund av fullmånen, jag förstår inte riktigt hur detta går ihop, vattnet å månen, men det kanske ni vet?=)
Nu hinner jag inte mer... det är nog så här konstiga inläggen kommer vara... slänga upp bilder å så lite förklaringar till;) Sitter på en restaurang nu, spanjorerna har precis börjat hugga in på sina förrätter till deras "söndagmiddag" Dom har den typ vid 22-23 tiden och så dricker dom vin. Här är de full fart. Jag och David har dock redan ätit... och cola till de. Snart dags för hemgång och sängen... har varit en rätt hård helg om man säger så. Lägger inte riktigt upp alla bilder här... fredagen tex, den saknas...hahaha;)
PUSS O KRAM

La playa

San Sebastian har europas största city-strand. Alltså den största stranden som är belägen mitt inne i centrum. Coolt va? Men inte bara det, det finns två stränder till som ligger mitt i centrum men i andra riktningar, hur grymt är inte de?? Det är så bra det kan bli, fem minuters promenad från våran lägenhet;);) Igår va vi på "surfstranden" o solade och David hade surflektion.. tyvärr var det dåligt med vågor, för surfing, inte om man skulle simma (nadar)... då fick man vågen över huvudet, muy grande!
Igår va de sjukt gött väder, 25C i skuggan...  men det är livsfarligt att sola här för det är svala vindar från atlanten så värmen är behaglig hela tiden.. därför känner man inte när man bränner sig. Jag vet inte om mina vader kommer bli sig lika någonsin igen...=( haha. (Ja pappa jag använder solkräm, 30:)
Om jag skriver konstiga meningar eller liknande så är det för att jag är helt yr i huvudet. Vi pratar nämligen tre språk om varandra hela tiden. och då menar jag HELA TIDEN..  på skolan är det så många olika nationaliteter så jag kan inte ens räkna dom. Vissa pratar ingen engelska överhuvudtaget. Sen har vi intesivklasser i spanska fyra timmar om dagen, med verb och meningsböjningar som är helt olika jämfört med svenskan. Därför har jag nu börjat "prata fel" när jag pratar svenska;) muy complicado!!!;)
Det är inte så jobbigt att gå till skolan varje morgon, med den här utsikten??? Detta är kl 09.00 =)
Jag och David signade upp oss på ett gym igår... UTSIKTEN!!!
På väg hem från gymmet..=)
Klockan 21.30
21.35 solnedgång..  så vackert, färgerna gör sig dock inte riktigt rätt.. måste nog ändra inställning på kameran. Men ni kan ju bara tänka er hur vackert det var i verkligheten, man stannar upp och bara tittar. Är jag här? Ska jag bo här i två månader till?? Ahhh.
Förstår ni känslan??=)
Sist men inte minst måste jag bara lägga upp ett litet kort på våran söta fruteria som vi har runt hörnet. Där handlar vi frukt, grönsaker och bröd, sådant är billigare på dom små ställena än i de stora Supermarketarna.. (typ som maxi) Titta så gulligt.. jag chingsar på kassabiträdet varje morgon...=)
Nu ska vi hem till lägenheten och laga lunch. Ta hand om er..!=)
Ok jag måste bara berätta...
Igår när jag kom ut från duschen (kl22.00) fick jag en smärre chock... ddet var 25 pers i vårat vardagsrum, Alex o David (Americanos) skulle tydligen fira en finländsk kille som fyllde år... hmm (me gusta nada) lite kaos men allt gick bra, finlandia flaskor i hela lägenheten. Såklart ska man dricka "rent" när man fyller år (i Finland) och på tolvslaget skickades därför finlandiaflaskor runt och alla skulle dricka rätt ur.. haha.. dock var jag väldigt duktig och nöjde mig med två glas sangeria.. sen en lätt utgång i gamla stan. Vi var så många som anlände till baren så dom var tvungna att öppna en till våning, men det gjorde dom så snällt på typ 1 minut.. slängde in en dj o en bartender och satte på "discoljusen" så var allt igång.
Från och med nu är det dock slut på förfester i våran lägenhet, och absolut inte med 25 pers.... bara förfester när jag och david är med på de=)  Dom hade iofs frågat oss om 5 pers kunde komma över... de va lugnt... men 25?!
=) Nu blev det massa mer skrivande iaf! Men nu, på riktigt, ADIOS

Bildbomb

I fredags var vi på restaurang i gamla stan (parte vieja) med klassen=)
Våran klass=) blandad ålder från 17 år till 60år.. 60 åringen var dock inte med denna gång, han stannade hemma med sin fru:) haha. Närmast och båkåt från vänster har vi Stephi från London, David, Danielle från Australien, Liam från Irland, Dominica från Schweiz, David (som vi bor ihop med) från USA, William USA och det sista rakade huvudet, Alex mi favorito=)=) Americano hihi. Carl-Johan fattas men det är han i keps på fotot över haha.
Vi åt.. håll i er... Kalvkind...
Så här se det ut typ överallt, vackra hus, katedraler och smågator.
Efter restaurangbesöket hade vi förfest hemma hos oss och de anlände lite mer blandat folk. Vi hade köpt 10 liter vin och x antal öl, 20 st tror jag. De kostar typ ingenting, 150kr.... och vi delade de på 4.. det är lätt att vara en bra förfestvärd här=)
Vid 1 - tiden drog vi ut på en liten bar-runda, nattklubbarna har lite udda öppettider här 03.00-07.00.. helt galet, jag försåtr varför dom behöver ha siesta på dagen:D Detta är från den "riktiga" nattklubben tror jag... ja just det för klockan var typ 05:30 när jag fick en mojito...haha;)
Tjohoo detta är på ett lite mindre ställe i gamlastan.. vi trodde vi var på en vanlig bar men på nedervåningen var det som en mininattklubb med grym musik, hur kul som helst och kändes som halva våran skola var där typ.. jättemånga som var på våran förfest också=)
Här är en sydafrikansk tjej... ser inte så sydafrikans ut va?? Men de va hon och hela hennes släkt=)
tjoho.
Lördag... la playa!
David och C-J
gött gött i göttgött
En färg-glad familj på stan som jag tyckte va rolig.
VAMOS! PUSS HÖRS

Hehe..

Detta är i vårat kök. Hörs senare!

bloggproblem

Det går bara att lägga upp en bild i taget, sitter typ i ett fönster i lägenheten nu för att kunna komma in på internet..

amigos

David och Alexander (till vänster) är dom två killarna som vi bor ihop med=) Sen har vi Karl-Johan till höger, även kallad Carlos-Juan av alla Spaniorer.

Hello!!

Blev inga lagenhetsbilder igar, och inte idag heller... tyvarr.. har varit fullt upp och daligt vader sa inte sa kul att lagga upp helt graa bilder pa allt vackert som finns har. Just u skiner dock solen och till helgen skall det bli battre vader:):) Da ska jag ligga pa stranden 24/7. Om en kvart borjar varan andra lektion for dagen och efter den sa slutar vi. Da ska vi ata falafel for 1.3 euro. Vi hade inget brod kvar hemma i morse, sa det anda vi at var varsit agg....bla! Hor sen eller i morgon.. har en skittrakig grej att gora idag som jag maste skicka in till universitetet i goteborg. Kram till er

Pladder a la Emilie

Hej hej.. Bloggar från ipaden så kan inte lägga upp några bilder idag. Har knappt tagit några änldå. För det är så dåligt väder och grått. Har typ regnat i ett dygn.. Men det aka bli fint väder i slutet på veckan:) tänkte ta lite bilder på lägenheten så ni fårse hur den ser ut :) och våra två amerikaner som vi delarlägenheten med.. Dom är världens bästa och känns redan som vi har känt varandra jättelänge. vi pratar enhgelska, svenska och spanska om vartannat hela tiden så man blir helt yr haha.. Tänker till och med på engelska typ.. Föörhoppningsvis blir det mest spanska om några veckor. Ena killen vid bor med, Alex, går i samma klass som oss så det är perfekt.. Så vi kan öva på allt ihop:) Igårkväll hade skolan annordnat en kväll på stan medrundvandring och gratis tapas på en bar. Det var skitkul att lära känna massa folk, och styra upp lite roliga grejer å så. dom flesta som studerar här är från amerika, australien och sverige känns det som.. Alltså på våran skola:) annars e det typ bara rika spanjorer överallt:) små nyfönade tanter i solglasögon, chicka kappor och med en liten hund i koppel hihi. Ok, thats all for today! Vi ska snart hem till lägenheten och bara slappa.. (är i skolan nu) Kommer nog somna tidigt ikväll.. Har inte blivit så mpnga timmars sömn än så länge.......:) Inlägget är lite hipp som happ som vanöigt.. Men jag skyller på att jag skriver på ipaden....

SPANIEN

Hej från San Sebastien eller Donostia som staden heter på baskiska.
Flygresan gick hur bra som helst, först till Frankfurt och sen vidare till Bilbao. Lufthansa är grymt, gratis mat och dryck, typ vin, cola, juice eller vad man vill ha. Vi var dock väldigt trötta efter alla "säga hejdå festser, examens och liknande" Så det blev vatten och cola light.
Vi tog bussen från Bibao till San Sebastian och hämtade upp våra lägenhetsnycklar på en bar.. Alla människor vi mött hittills är så vänliga och hjälpsamma. <3
Våran lägenhet är gammal men grym och ligger mitt inne i centrum på en shopping-gata. Ovanför Mango och Massimo Dutti. Det är stukatur i taken och franska balkonger, så fint. Hade man renoverat upp lägenheten hade den varit hur fin som helst och grymt läge. Vi har max 400 meter till stranden. Första kvällen tillbringade vi på stan med en Amerikan som vi bor ihop med, Alex heter han , världens skönaste=) Vi körde Barrunda på stan=)=)
Några snabba foton, måste springa för David står och tjatar bakom. Vi ska till en stor supermarket och handla mat.
PUUUUUSS Det är helt underbart här! Dåligt väder idag dock....
Frankfurt flygplats!
Solnedgången första kvällen, tror ni jag dog eller?? Så fint! Detta är mitt inne i stan.
La Perle.. första baren som vi var på.. min kamera tog ett grymt foto.
Mer bilder kommer i morgon.

Igår, Ludde tog studenten=) (Davids lillebror)


Bilder från i Tisdags

Detta är från i Tisdags och alla bilder ligger i fel ordning!

Halv 5 på morgonen gjorde vi egna pizzor.. jag hade beställt pitabröd från kebaben hahahahahahahahaha.. iofs as tråkigt att jag skriver så när bara en person kommer förstå vad jag menar. Stackars David var trött efter 5 dagars festande..
Förlåt men du e så söt. Tacotaktiken!
Team rockingballs. Det gick bra i början och sen lite sämre hehe.
Babar!
Vinnarposen!!!!=)
När vi spelar så är det på blodigt allvar=)
Innan jag gick ut och blev ful på kort=)
I morgon är sista dagen i Götlaborg innan vi åker, IIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHH, KUUUUUL!
Nu ska jag ta tag i mitt liv, alltså precis nu, jag ska ta ett stort kliv.........
FRÅN DATORN OCH GÅ OCH LÄGGA MIG!
GODNATTPUSS

RSS 2.0